Welke HBO opleiding kan onze zoon doen met Dyscalculie?

Hier kunt u uw verhalen, opmerkingen en vragen kwijt, over dyscalculie bij kinderen.

Moderators: Sébastien, Renée

Welke HBO opleiding kan onze zoon doen met Dyscalculie?

Berichtdoor Plofje » 16 Jan 2019 21:39

Hallo,
Wij zijn nieuw hier dus wellicht een vraag die eerder is gesteld. Konden het echter niet snel vinden.
Onze zoon, 17 jaar, heeft zijn HAVO diploma gehaald. Door zijn Dyscalculie zonder wiskunde, economie en natuurkunde. Duits, Frans, Nederlands, Engels, Geschiedenis, Biologie, Aardrijkskunde is zijn vakkenpakket. De eerste jaren de HAVO door trekken ging met tranen en inzet waar wij trots op zijn. Een onvoldoende is er nooit gekomen, maar de inspanning stond niet in verhouding.
Hij doe nu PMT (Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie), maar deze studie is erg zweverig. Graag wil hij medische hulpverlening volgen. Aan zijn capaciteiten en motivatie ligt het niet, de intrinsieke motivatie is enorm.
Echter.... de toelating is een rekentoets ondanks dat je met elke vorm van HAVO pakket toegelaten kan worden. De moed zinkt hem in de schoenen. :roll:

Welke opleidingen zijn er voor een pragmatisch ingestelde jongen? Welke opleidingen op HBO nivo houden rekening met Dyscalculie?
In talen is hij erg goed, maar als leraar voor de klas staan ziet hij niet zitten. Therapeutisch handelen is ook niet zijn ding. Hij wil graag met mensen en zorg gerelateerd werken, maar dan wel praktisch.

Zijn er mensen met Dyscalculie die een HBO opleiding volgen, en zo ja, welke opleiding is dat dan. Wij zijn zoekende en weten het ook niet zo goed meer.
Plofje
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 16 Jan 2019 21:15

Terug naar Dyscalculie bij kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron