Hoe vind ik een (gz) psycholoog?

Informatie over prijzen, verzekering, testen en inhoud van de testen bij dyscalculie

Moderators: Sébastien, Renée

Hoe vind ik een (gz) psycholoog?

Berichtdoor Renée » 16 Nov 2004 11:08

Hoe vind ik een psycholoog?

Als iemand op zoek is naar een psycholoog raadt het NIP u aan om eerst bij de huisarts langs te gaan. Deze kan u doorverwijzen. Het NIP kan u een lijst toezenden met namen en adresgegevens van psychologen in uw regio. Een doorverwijzing door een huisarts naar een psycholoog kan van belang zijn om de psychologische hulp vergoed te krijgen door de verzekering. Een ander voordeel is dat de huisarts u kan doorverwijzen naar een hulpverlener met wie hij of zij bekend is. Let op: niet iedere psycholoog wordt vergoed. U dient bij uw verzekeraar na te gaan wat de polisvoorwaarden zijn!

Een consult bij een psycholoog duurt gemiddeld drie kwartier. Cliënten kunnen ervan op aan dat hun vraag in vertrouwen wordt behandeld.

Kwaliteit
Het NIP, de beroepsvereniging van psychologen, heeft als doel de kwaliteit van de psychologische dienstverlening te bewaken. Dit gebeurt onder andere door ervoor zorg te dragen dat psychologen voldoende kennis en ervaring opdoen, ook nadat zij afgestudeerd zijn aan een universiteit.

Ruim 11.000 psychologen zijn lid van het NIP. Psychologen zijn breed opgeleid, zij kunnen in principe mensen met klachten en problemen van allerlei aard helpen. Mocht de psycholoog u toch willen verwijzen naar een collega met een specifieke deskundigheid en/of ervaring op een bepaald gebied, dan kunnen de medewerkers van de afdeling Voorlichting het deskundigenbestand van het NIP voor u raadplegen.

bron: http://www.psynip.nl

GZ Psycholoog - Gezondheidszorgpsycholoog BIG

De gezondheidszorgpsycholoog BIG is werkzaam in alle sectoren van de gezondheidszorg.
Deze psycholoog behandelt psychische stoornissen, problemen in de levenssfeer en de psychische aspecten die samengaan met lichamelijke ziekten en invaliditeit.
Hoofdtaken van de gezondheidszorgpsycholoog zijn diagnostiek en behandeling. Daarbij worden psychologische kennis en ervaring toegepast.

Erkende gezondheidszorgpsychologen zijn geregistreerd in het BIG-register van Gezondheidszorgpsychologen van het ministerie van VWS. Door het volgen van postdoctoraal onderwijs zijn zij op hun taak berekend.
Gebruikers-avatar
Renée
Site Admin
 
Berichten: 532
Geregistreerd: 01 Sep 2003 13:51
Woonplaats: Gelderland

Terug naar Testen, psychologen, dyscalculie-verklaring, verzekering

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron