Neuro feedback

Informatie over prijzen, verzekering, testen en inhoud van de testen bij dyscalculie

Moderators: Sébastien, Renée

Neuro feedback

Berichtdoor Geke » 27 Mrt 2008 14:21

Mijn dochter van 10 1/2 jaar heeft een dyscalculieverklaring via een erkend bureau. Ze zit op de basisschool in groep 6 (o.a. door rekenproblemen een jaar blijven zitten). Ze is supergoed in taal, spelling en andere vakken, maar kan nog geen sommen tot 10 maken. Ze krijgt individueel rekenles en ze volgt een eigen leerlijn, waar ze momenteel op niveau begin groep 4 zit met rekenen. Haar school praat over speciaal onderwijs als ze van school af gaat over 2 jaar. Nu heb ik al een zoon op speciaal onderwijs wegens dyslexie en ADD en ik denk niet dat zij daar thuis hoort. Ik heb ook nog een oudere dochter met dyscalculie, en zij doet momenteel 5 Havo, al is het maar de vraag of zij slaagt wegens slechte resultaten voor wiskunde en economie.

Nu heb ik enige tijd geleden een gesprek gehad met een buro gespecialiseerd in Neurofeedback. Zij denken dat ze mijn jongste dochter goed kunnen helpen (alledrie de kinderen eigenlijk), maar mijn verzekering wil Neurofeedback niet vergoeden. Mijn man en ik waren zelf erg enthousiast over Neurofeedback.

Nu zijn wij eigenlijk een beetje ten einde raad. Mijn jongste dochter kan nog geen klokkijken en de school is zeer pessimistisch over haar rekenen. Wij proberen nu om haar leerkracht zover te krijgen dat ze een rekenmachine mag gebruiken. De school adviseert nu al voor over 1 1/2 jaar een laag onderwijs met veel praktijk, zodat ze weinig problemen zal krijgen met haar rekenen. Wij zijn het er zeker niet mee eens, destemeer omdat ze verder een uitermate intelligent kind is. Als je dan hoort dat wellicht met Neurofeedback goede resultaten kunnen worden behaald, word je natuurlijk wel verdrietig als de verzekering laat afweten. Er worden echter wel maximaal 8 psychologische consulten vergoed. Wie heeft er tips voor ons om wat te doen?

Het is voor ons een probleem op meerdere fronten, maar we zien nu even door de bomen h et bos niet meer.
Geke
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 12 Sep 2007 14:02
Woonplaats: Rijssen

Terug naar Testen, psychologen, dyscalculie-verklaring, verzekering

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten

cron