Pagina 1 van 1

Problemen met hoofdrekenen

BerichtGeplaatst: 30 Aug 2014 10:13
door Dieter
Hallo iedereen,

In september begin ik met toegepaste informatica in het hoger-onderwijs.

Vroeger heb ik me eens laten testen op Dyslexie waaruit bleek dat ik dit heb. Nu denk ik dat ik ook dyscalculie heb. Ik heb het namelijk redelijk moeilijk om gegevens uit mijn hoofd te rekenen. Zeker wanneer ik 2 of meer stappen moet doen waarbij ik telkens de uitkomst van mijn tussenstappen moet onthouden.

Ik vind het jammer dat dyscalculie soms wordt gelinkt met slecht zijn in wiskunde. Ik vindt het heel leuk om wiskundige problemen op te lossen zolang ik de getallen maar mag opschrijven en ik niet onder tijdsdruk word gezet. Als ik onder tijdsdruk sta ben ik gestresseerd en heb ik het ook moeilijk om gegevens uit te rekenen. Soms is het zelfs zo erg dat ik vergeet wat ik moet uitrekenen en een black-out krijg. Helaas is er altijd wel tijdsdruk als iemand aan mij vraagt om iets uit te rekenen of wanneer ik in een examen ben.

Programmeren is voor mij geen enkel probleem en gaat zo goed als blindelings. Ik ben daarnaast heel geboeid door wetenschap en natuurkunde. Ik wil niet dat mijn hoofdrekenen me blokkeert om verder te gaan waarin ik geïnteresseerd ben.

Iemand die dit herkent of ook heeft?

Mvg

Re: Problemen met hoofdrekenen

BerichtGeplaatst: 18 Sep 2014 10:56
door onnabogeisha
Hallo, ik heb daar ook last van. Ik begon dit jaar met een schakelprogramma voor de universiteit. Het eerste vak is wiskunde en t eerste tentamen is basiswiskunde zonder rekenmachine. De simpele sommetjes lukken nog wel, maar met grotere getallen zie ik de uitkomst simpelweg niet. Verder doe ik wiskunde b en binnekort dus op universitair niveau en dat gaat prima, zolang ik niet te veel onder druk sta en mn rekenmachine mag gebruiken.