Studenten 17+ Onderzoek getalbegrip - Universiteit Utrecht

Oproep voor een onderzoek / werkstuk over dyscalculie: plaats hier uw bericht.

Studenten 17+ Onderzoek getalbegrip - Universiteit Utrecht

Berichtdoor Fae » 16 Okt 2015 12:39

Beste student,

Ben jij student met dyscalculie? Dan zou je ons erg helpen door mee te doen aan onderstaand onderzoek.

Vanuit de afdeling Orthopedagogiek aan de Universiteit Utrecht wordt onderzoek gedaan naar het getalbegrip en de rekenvaardigheden bij studenten met dyscalculie. Het onderzoek dat in oktober 2015 van start gaat, heeft als doel meer inzicht te krijgen in de strategieën die studenten met en zonder dyscalculie gebruiken bij het plaatsen van getallen op de getallenlijn. Wanneer na het onderzoek verschillende strategieën bij de getallenlijntaak zijn ontdekt, kunnen mensen met dyscalculie in de toekomst beter worden geholpen om problemen met getalbegrip te verminderen.

Om dit te onderzoeken zullen twee verschillende rekentaken worden afgenomen van ieder vijf minuten, waarbij je getallen op een getallenlijn moet plaatsen. Tijdens deze taken zullen met kleine cameraatjes in het computerscherm jouw oogbewegingen worden geregistreerd om strategieën te ontdekken die je gebruikt. Na de taak zal je worden gevraagd om na te vertellen hoe je de taak hebt aangepakt. Hiervan wordt een audio-opname gemaakt, zodat we de verkregen informatie op een later moment kunnen uitwerken. Het onderzoek zal ongeveer 45 minuten in beslag nemen en vindt plaats in het Langeveldgebouw. Je mag op elk moment besluiten te stoppen als je niet langer mee wilt doen.

Uiteraard worden al je gegevens vertrouwelijk behandeld en zal je volledig anoniem blijven. Wij hopen van harte dat je mee wilt werken aan ons onderzoek. Je kunt je tot uiterlijk vrijdag 23 oktober opgeven door een mail te sturen naar Fae van der Weijden (f.a.vanderweijden@students.uu.nl). Ook bij vragen kun je via dit mailadres contact opnemen met ondergetekenden.
Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Erica Kamphorst, BN., BEd.
Fae van der Weijden, BSc., BEd.
Robin Willemsen, BSc.
Masterstudenten Orthopedagogiek
Fae
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 16 Okt 2015 12:30

Terug naar Oproep voor onderzoek / Werkstuk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast

cron