Verklaring dyscalculie

Hier kunt u aankondigingen lezen en vragen stellen bij problemen met het forum

Moderators: Sébastien, Renée

Verklaring dyscalculie

Berichtdoor Framan2000 » 21 Okt 2015 9:10

Hallo allemaal,

Ik ben nieuw op het forum en zit met het volgende. Mijn dochter van 11 gaat volgend jaar naar de middelbare school. Ze is vanaf groep 1 altijd slecht in rekenen geweest. In de overige vakken heeft ze nooit problemen gehad. In groep 6 heeft de school een rekenonderzoek gedaan en daar kwam helaas toen niet concreet uit dat ze dyscalculie heeft maar het werd ook niet uitgesloten. Op basis van internet en ook een aflevering van Klokhuis waar het over dyscalculie ging, hebben wij zelf wel het idee dat ze wel heel veel kenmerken van dyscalculie vertoont.
De school wil 2 jaar verder (nu groep 8 dus) geen nieuw onderzoek doen en ook geen verklaring geven uit budgettaire overwegingen. Ze is volgens hen ‘rekenzwak’; slecht maar nog niet ‘slecht’ genoeg voor de verklaring. We zien echter zelf dat cijfers en alles wat daarmee samenhangt echt hocus pocus is voor haar, ondanks oefeningen e.d. Maar weten niet wat nu wijsheid is. Is een dyscalculieverklaring een must voor de middelbare school? Moeten we zelf een onderzoek laten doen (kostbaar grapje, maar als het noodzakelijk zou zijn, dan is dat wel een overweging)?

We zoeken eigenlijk ook naar manieren en tips om onze dochter te leren zelf hiermee om te gaan, omdat ze ouder wordt en wij natuurlijk niet altijd bij haar kunnen zijn en helpen. Maar klokkijken, plannen en vooral geld is echt nu een drama. We zijn bang dat daardoor ook ‘misbruik’ van haar wordt gemaakt, omdat ze totaal geen besef heeft van de waarde van geld etc.

Iemand een advies wat een goede aanpak kan zijn? Dank alvast voor reactie.
Framan2000
 
Berichten: 1
Geregistreerd: 21 Okt 2015 8:25

Terug naar Welkom op het Dyscalculie Forum

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google [Bot] en 1 gast

cron