Pagina 1 van 1

luistertherapie

BerichtGeplaatst: 09 Jan 2006 14:07
door teun
heeft iemand gehoord van de Tomatis-therapie??Een therapie die je luisterhouding verbetert waardoor mensen met dyslexie en ook dyscalculie beter informatie tot zich nemen en beter lezen of rekenen.Wie heeft deze therapie gedaan of er van gehoord(neg. of pos.)

Tomatis-therapie

BerichtGeplaatst: 31 Jan 2006 15:04
door Renée
Dag teun, nooit gehoord van de Tomatis-therapie.

Ik heb deze informatie gevonden. Vaker toegepast bij autisme


Tomatistherapie
De Tomatismethode maakt gebruik van een "psycho hearing test" waarbij een luistercurve, die gemanipuleerd kan worden, wordt vastgelegd. Deze luistercurve kan aanwijzen waar de problemen van het kind gesitueerd zijn. De stem van de moeder wordt overigens eveneens geanalyseerd. De filosofie is dat de "'sonische evolutieketen" helemaal vanaf het begin wordt gereconstrueerd, dat wil zeggen vanaf 4½ maand in de baarmoeder. De wil tot communicatie ontstaat volgens Tomatis in de baarmoeder. Indien deze communicatiedrang hier niet volledig tot rijping komt of verstoord wordt bij de geboorte of eerste levensjaren, zal het kind zijn selectiviteit sluiten. "Door het zich afweren van de omringende wereld kunnen allerlei ontwikkelings- en leermoeilijkheden ontstaan", aldus Tomatis. In deze theorie speelt selectiviteit dus een rol: het oor is niet in de juiste toestand om een perfecte analyse van de geluidstrillingen te maken. Een kind kan volgens Thomatis zijn selectiviteit sluiten om psychologische redenen.Bron

BerichtGeplaatst: 13 Sep 2006 21:08
door Elles
Ik heb vroeger ""kring gesprekken" gehad.
we zaten met ons stoeltjes in een.......kring.
ieder mocht onsterbeurd een verhaaltje vertellen...bijvoorbeeld een verhaaltje wat je megemaakt hebt de ze week.
na het verhaaltje mogen d luisteraars een vraag stellen.
ingertje op steken, word je uit gekozen kan je vraag stellen.
De ander moet goed luisteren en de vraag steller uitpraten.
dan kan je de vraag beantworden.
dan wijs je de volgende vraag steller.

ik weet niet of dit de "thomatis" therapie is.....dat denk ik van niet. (al het het toch stiekem het wel is hoor ik het graag)

deze kring gesprekken zijn heel goed voor leren luisteren, een goed verhaal te vertelen (dat bedoel ik niet te veel detals wat kinderen graag doen) en is goed voor je sociaale vaardig heden.

groetjes elles

BerichtGeplaatst: 14 Sep 2006 15:18
door Alathariel
Kringgesprekken worden op elke basisschool gedaan. Deden wij ook, elke maandagochtend mocht iedereen vertellen wat ie dat weekend had gedaan.

BerichtGeplaatst: 16 Sep 2006 22:54
door Elles
Ok dan weet ik dat ook weer!
Ik heb altijd op speciaal onderwijs gezeten en ik weet niet hoe het gaat op en "gewone" school :wink:
Onze school deed heel veel dingen van de motisorie en andere technieken om kinderen beter te leren.

Bij ons op school was het "toevalig" ook op een maandag :wink:

groetes Elles

Re: luistertherapie

BerichtGeplaatst: 11 Dec 2014 8:25
door khushfehmi045
(al het het toch stiekem het wel is hoor ik het graag) deze kring gesprekken zijn heel goed voor leren luisteren, een goed verhaal te vertelen (dat bedoel ik niet te veel detals wat kinderen graag doen) en is goed voor je sociaale vaardig heden. ?